• Eesti

Taastuvenergia toetuste muutus on suurem elektrihinna tõusu korral

Eesti uudised - eteap February 27, 2013

BNS, 27.02.2013

Taastuvenergia toetuste vähendamise mõju võib olla tarbijale suurem kompensatsioonimeetmena elektri turuhinna tõusmise korral, ütles majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts kolmapäeval riigikogu infotunnis.

Inimeste jaoks, kes ei küta majapidamist elektriga, võib toetuste vähenemise mõju koheselt olla suhteliselt väike, möönis minister.

Kommenteerides võrgutasude kujundamist rõhutas Parts, et Eestis on tarvis teha investeeringuid, mida ei tohiks võrgutasude vähendamise eesmärgil kärpida.

Lisaks Soome ühendustele Estlink 1 ja Estlink 2, tõi minister välja Eesti põhivõrgu reservvõimsuste lepingu lõppemise Lätiga, ning lisas, et Eestile oleks mõistlik luua need reservvõimsused Eestis.

Elektrituru muutmise seaduse eelnõuga kavatsetakse seni fikseeritud määrana arvestatud taastuvenergia toetus muuta turuhindadest sõltuvaks. Võrreldes praegu kehtiva skeemiga väheneks tarbijatele taastuvelektri eest makstav tasu 2020. aastani ministeeriumi hinnangul kokku kuni 300 miljonit eurot.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes