• Eesti

USA president Barack Obama: „Toodame veelgi rohkem tuuleenergiat!“

Tuuleenergia blogi - eteap February 25, 2013

Viimastel nädalatel on tuuleenergia üle kogu maailma jõudnud meediasse tänu maailma ilmselt kõige võimukamale mehele, USA presidendile Barack Obamale, kes kutsus üles tootma „veelgi rohkem“ tuuleenergiat.

„Eelmisel aastal ligikaudu pool lisandunud uutest elektrivõimsustest Ameerikas oli tuuleenergia. Nii et loome veelgi rohkem,“ ütles USA president CNN andmetel oma iga-aastases State of the Union’is.

2012. aasta oli USA-s tuuleenergiale seni parim aasta – 13 gigavatti (GW) uusi võimsusi viis Ameerika tuuleparkide koguvõimsuse 60 GW-ni, mis on piisav, et toota elektrit 15 miljonile majapidamisele.

Kuid USA ei olnud ainuke, kellele möödunud aasta oli tuuleenergias edukas. Globaalselt lisandus tuuleenergia portfelli kokku 44 711 megavatti (MW), mis võrreldes eelmise aastaga on 3711 MW rohkem. Nii perioodil 2010 – 2011 kui ka 2011 – 2012 kasvas tuuleenergia kogu kumulatiivne võimus maailmas 20%.

Lisaks USA-le paigaldas eelmisel aastal ka Hiina elektrituulikuid 13 GW ulatuses ning kahele suurriigile järgnevad tuuleenergia edetabelis Saksamaa, India ja Suurbritannia, igaüks ligikaudu 2 GW-ga.

Globaalse Tuuleenergia Nõukogu (GWEC) andmetel on enim tuuleparke Euroopas (109 GW), kuid Aasia (97,8 GW) ja Põhja-Ameerika (67,5 GW) püsivalt tihedalt kannul.

Euroopa Tuuleenergia Assotsiatsiooni (EWEA) tegevjuht Christian Kjaer hoiatas, et aastatel 2013 ja 2014 ei pruugi Euroopas nii suurt tuuleenergia kasvu näha. „2012. aasta näitajad peegeldavad otsuseid, mis olid tehtud enne 2011. aasta poliitilise ebakindluse lainet ning milledel on tuuleenergia sektoris tohutu negatiivne mõju.“

 

Vaata ka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes