• Eesti

Europarlament hääletas 2030. aasta taastuvenergia eesmärgi poolt

Maailma uudised - eteap March 15, 2013

E24, 15.03.2013

Euroopa Parlamendi täiskogul vastu võetud resolutsioon kutsub üles kehtestama aastaks 2030 üle-euroopalist siduvat taastuvenergia eesmärki. Resolutsioon leiab ühtlasi, et senine Euroopa Liidu taastuvenergeetika õiguslik raamistik on olnud edukas.

Parlament toonitas muuhulgas, et selge, sidusa ja järjepideva poliitika kehtestamine on aidanud stimuleerida vajalikke investeeringuid majanduslikult tõhusal ja jätkusuutlikul viisil. Eesti Taastuvenergia Koja juhi Rene Tammisti sõnul kinnitab Europarlamendi resolutsioon, et senine siduv õiguslik raamistik on aidanud kindlustada ELi energiavarustust, suurendanud majanduse ja tööstuse konkurentsivõimet, aidanud luua töökohti ning panustanud keskkonnakaitsesse.

Tammisti sõnul on Europarlamendi seisukohavõtt hästi ajastatud, sest kahe nädala pärast peaks Euroopa Komisjon avaldama oma rohelise raamatu EL energiapoliitika strateegilisest raamistikust aastaks 2030.

Oma resolutsioonis kutsuvad Europarlamendi saadikud liikmesriike hoiduma järskudest muutustest taastuvate energiaallikate toetusskeemides, eelkõige vältima tagasiulatuvaid muutuseid ja toetuste külmutamist. Samuti kutsutakse Euroopa Komisjoni üles jälgima taastuvenergia direktiivi rakendamist ja võtma kasutusele meetmeid, kui selliseid muudatused aset leiavad.

Eesti Taastuvenergia Koda tervitab eurosaadikute jõulist avaldust tagasiulatuvate kärbete vastu taastuvenergia toetusskeemis, mis pidurduvad investeeringuid kodukulusid vähendavatesse energiatootmisvõimsustesse ning uutesse töökohtadesse. Tammist leidis, et Europarlamendi saadikud tuletavad kohalikele poliitikutele meelde, milliseid tavasid järgitakse euroopalikus kultuuriruumis seaduste muutmisel.

Vaata ka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes