• Eesti

31 riigikogulast palub valitsuselt tuge taastuvenergiale

Eesti uudised, Tuuleenergia, Väiketuulikud - eteap April 18, 2013

Äripäev Online,

31 riigikogu liiget palub tänasel valitsuse istungil vaadata ministritel üle plaan mitte anda euroraha taastuvenergia väikelahendustele.

“Eesti riik ei kavatse suunata Euroopa Liidu aastate 2014–20 finantsvahenditest sentigi väiketuulikute, päikesepaneelide ja päikesekollektorite toetamiseks,” seisab peaminister Andrus Ansipile adresseeritud kirjas. “Kutsume teid üles leidma vahendeid taastuvenergia investeeringute toetamiseks.”

Saadikud märgivad, et kavandatav eitav otsus ei ole kooskõlas Eesti sihtidega, mis puudutavad nii looduskeskkonna hoidmist kui ka investeerimist taastuvatesse energiaallikatesse.

Samas on Eesti võtnud kohustuse, mille järgi peab aastal 2020 olema 25% Eestis tarbitud energiast taastuvatest energiaallikatest, ütles riigikogu säästva energia toetusgrupi liige Karel Rüütli sotsiaaldemokraatliku erakonna pressiteates.

Energeetika väikelahendused on Rüütli sõnul olulised ka kodukulude kontekstis. Inimeste suurt huvi näitas KredExi kaudu eratarbijatele suunatud taastuvenergeetika toetusskeem, kus loetud tundidega ületas taotluste arv jagatava raha hulga.

Riigikogu liikmed osutavad oma kirjas ka sellele, et Euroopa Liidu liikmesriikidest suunas Eesti aastail 2007–13 kõige vähem euroraha taastuvenergiasse. “Kui valitsus oma kavast ei loobu, jääb Eesti edasi punase laterna rolli,” märkis Rüütli.

Pöördumise ühe autorina avaldas Rüütli heameelt selle üle, et kirjale allkirjutanute seas on kõigi riigikogus esindatud poliitiliste jõudude esindajaid.

Vaata ka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes