• Eesti

Europarlament lükkas tagasi CO2-kvootide pakkumist vähendava eelnõu

CO2 kaubandus, Maailma uudised - eteap April 16, 2013

BNS, 16.04.2013

Europarlamendi üldkogu lükkas teisipäeval tagasi Euroopa Komisjoni kava vähendada lähiaastatel turule tulevate süsinikdioksiidi saastekvootide hulka, mille eesmärk oleks tõsta kvootide hinda praeguselt madalalt tasemelt kõrgemale.

Euroopa Komisjon teatas, et kavatseb oma positsiooni “üle vaadata”. Parlamendis tagasi lükatud direktiivi eelnõuga soovis Euroopa Komisjon muuta keskkonnasõbralikku tehnoloogiasse investeerimise ettevõtetele ligitõmbavamaks.

Euroopa Liidu eesistujariik Iirimaa teatas, et kavatseb jätkata läbirääkimisi direktiivi kehtestamise nimel ning Iirimaa keskkonnaminister Phil Hogan lükkas tagasi seisukohad, et eelnõu tuleks tagasi võtta.

Üldkogul hääletusel läbi kukkunud eelnõu toetas europarlamendi keskkonnakomisjon, kuid tööstuskomisjon hääletas selle vastu.

Eesti valitsus ja riigikogu on Euroopa Komisjoni algatust toetanud.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes