• Eesti

Mikrotootjad tootsid kvartaliga 28 megavatt-tundi taastuvenergiat

Eesti uudised, Tuuleenergia, Väiketuulikud - eteap April 24, 2013

BNS, 24.04.2013

Märtsi lõpu seisuga on Eestis võrguga ühendatud taastuvenergia mikrotootjaid 16 ning esimese kvartali kokkuvõttes andsid nad võrku elektrit kokku 28 megavatt-tundi.

Enamus mikrotootjatest on toetuse saajate hulka lisandunud alates möödunud aasta teisest poolaastast.

Taastuvenergia toetust said mikrotootjad selle aasta esimese kvartali jooksul kokku 1520 eurot. Suurima kuise toetuse – 355 eurot – sai märtsikuus 100-kilovatise tuuliku omanik. Väikseimaks toetussummaks oli 0,91 eurot, mille sai veebruaris ühe päikeseelektrijaama omanik.

16 mikrotootja tootmisseadmete koguvõimsus on 405 kilovatti. Päikeseelektrijaamu on nende hulgas 11 koguvõimsusega 69 kilovatti. Suurima päikeseelektrijaama võimsus on 10 kilovatti ja kõige väiksema võimsus 2,5 kilovatti. Päikeseelektrijaamade omanikud taotlesid aasta kolme esimese kuu jooksul toetust 5,7 megavatt-tunnile toodetud elektrile.

Tuulest elektrit tootvaid mikrotootjaid on märtsikuu seisuga viis ja nende tootmisseadmete koguvõimsus on 336 kilovatti. Väikseima mikrotootja tuulik on 10-kilovatine ja suurimal 150-kilovatine.

Mikrotootjana käsitletakse kuni 200-kilovatise võimsusega elektrijaamu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes