• Eesti

Google ostis lendava tuuleelektrijaama

Maailma uudised - eteap May 24, 2013

ERR Uudised, 24.05.2013

Internetigigant Google omandas California rohelise energia idufirma Makani Power, mis arendab lendavaid elektrituulikuid.

Makani Power, mis on juba loonud väikese lendava elektrijaama, liidetakse Google’i füüsiliste seadmete arendustööga tegeleva uurimislaboriga Google X. Google on aastatel 2006 ja 2008 investeerinud firmasse kokku 15 miljonit dollarit, vahendasid PC Magazine jt.

“Puhta energia tootmine on üks maailma kõige tähtsamaid vajadusi ja Google on aastaid olnud huvitatud selle probleemi lahendamisele kaasaaitamisest,” kirjutas Google X-i direktor Astro Teller pressiteates. “Makani Poweri tehnoloogia on avanud ukse radikaalselt uuele lähenemisele tuuleenergiale, Nad on tehnoloogia, mis praegu tähendab sadu tonne terast ja väärtuslikku vaba ruumi nõudvaid rajatisi, asendanud probleemiga, mille saab lahendada tõeliselt intelligentse tarkvaraga.”

Makani tuuleelektrijaam sarnaneb tuulelohe või valdtiivaga, millel on küljes turbiinid. Kõrgemal on tuul tugevam ja puhub stabiilsemalt. Turbiinide toodetud elekter jõuab juhtmeid mööda maapinnale.

Makani on kavandanud umbes 30 meetri pikkuse tiibgeneraatori loomise, mis lendab 500 meetri kõrgusel ja mille võimsus on 600 kilovatti. Testseadme võimsus on vaid 30 kilovatti.

Google on taastuvenergiasse investeerinud üle miljardi dollari.

Vaata ka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes