• Eesti

Tuulikuta tuuleturbiin

Maailma uudised - eteap May 21, 2013

Tehnikamaailm, 21.05.2013

Linnuarmastajate heameeleks on Hollandi teadlased leiutanud hool­damist vajavate mehaaniliste osa­deta veepiiskadest energiat ammu­tava tuuleturbiini EWICON (Electros­tatic Wind energy CONvertor – elektrostaatilise tuuleenergia muundur).

Tuuleturbiin koosneb rauast raa­mist, mis hoiab üleval tervet rida ho­risontaalselt paiknevaid isoleeritud torusid, mis sisaldavad mitmeid pi­devalt positiivselt laetud vee osake­si vabastavaid elektroode ja otsikuid.

Nende veetilkade tuule kätte sattu­misel tekib pinge ning moodustub elektriväli – seega sõltub EWICON nii tuule kiirusest kui veepiiskade rohkusest.

Esialgu on Hollandis kasutusel üksikud prototüübid, kuid arendus­tööd käivad suurema energiatootlikkuse saavutamiseks. Erinevalt teistest taastuvenergiaallikatest on EWICON vähese müra ja kerge inkorporeeritavuse tõttu eriti sobilik just linnatingimustesse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes