• Eesti

Tuuleenergia klaster: Eesti ekspordib oma tuuleenergia teadmisi

Tuuleenergia blogi - eteap June 12, 2013

Eesti tuuleenergia teadmiste eksportimise eest seisval tuuleenergia klastril oli eile, 11.juunil, põhjust rõõmustada: Eesti firma Nelja Energia, kes on ühtlasi ka Baltimaade suurim tuuleenergia tootja avas Leedu lääneosas Ciuteliais 17 tuulikuga Leedu suurima tuulepargi.

 

Tuuleenergia klastrijuht Tuuliki Kasonen ütles, et ligi 57,4 miljonit eurot maksma läinud ja 39,1 MW koguvõimsusega Ciuteliai tuulepargi valmimist võib pidada üheks Eesti tuuleenergia oskusteabe ekportimise edulooks, mis näitab, et Eesti ettevõtetel on potentsiaali oma sisemaist kogemust kasutada ka välisturgudel. “Olgu selleks siis tuuleparkide arendamine või mõni lüli tarneahelas. Leedu Ciuteliai tuulepargi logistika korraldas näiteks samuti Eesti firma – CF&S Estonia,” märkis Kasonen.

Tuuleenergiat on Eestis arendatud juba veidi üle kümne aasta. Selle aja jooksul on Eesti firmadel tekkinud hulganisti teadmisi ja kogemusi tuuleelektrijaamade planeerimisest, püstitamisest ja hooldamisest. Seepärast loodi mõned aastad tagasi Eesti Tuuleenergia Klaster, kelle missiooniks on oma liikmetele, aga ka laiemalt Eesti ettevõtetele luua eeldused rahvusvahelistes energiatootmis- ja tehnoloogialastes ettevõtmistes osalemiseks. Klastri üks liikmetest Nelja Energia AS keskendubki senise koduturu asemel täna ja tulevikus pigem Leedu ja Läti turule.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes