• Eesti

Eesti firma avas Leedus sealmail seni suurima tuulepargi. Ka uued arendused siirduvad lõunanaabrite juurde

Eesti uudised, Tuuleenergia - eteap July 3, 2013

Äripäev (Tööstus), 03.07.2013

Eesti tuuleenergiateadmiste eksportimise eest seisev klaster jõudis juunikuus olulise verstapostini – Eesti firma Nelja Energia avas Leedu lääneosas Ciuteliais 17 tuulikuga Leedu suurima tuulepargi.

Tuuleenergia klastri juht Tuuliki Kasonen ütles, et ligi 57,4 miljonit eurot maksma läinud ja 39,1 MW koguvõimsusega Ciuteliai tuulepargi valmimist võib pidada üheks Eesti tuuleenergia oskusteabe eksportimise edulooks, mis näitab, et meie ettevõtetel on potentsiaali oma sisemaist kogemust kasutada ka välisturgudel.

“Olgu selleks siis tuuleparkide arendamine või mõni lüli tarneahelas. Leedu tuulepargi logistika korraldas samuti Eesti firma – CF & S Estonia,” märkis Kasonen, kes on ühtlasi Eesti Tuuleenergia Assotsiatsiooni, klastri katusorganisatsiooni tegevjuht.

Kümme aastat tuuleenergeetikat Eestis. Tuuleenergiat on Eestis arendatud veidi üle kümne aasta. Selle ajaga on firmadel tekkinud palju tead-misija kogemusi tuuleelektrijaamade planeerimisest, püstitamisest ja hooldamisest.

Seepärast loodigi mõni aasta tagasi tuuleenergia klaster, kelle missioon on oma liikmetele ja laiemalt Eesti ettevõtetele luua eeldused rahvusvahelistes energia tootmise ja tehnoloogilistes ettevõtmistes osalemiseks. Klastri üks liikmeid AS Nelja Energia keskendub edaspidi pigem Leedu ja Läti turule.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes