• Eesti

Ministeerium tahab eletriturgu piiravat parandust seadusesse

Eesti uudised - eteap July 3, 2013

BNS, 03.07.2013

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium valmistub kirjutama seaduseparandust, mis peaks vältima, et tulevikus ei oleks jaanipäevajärgse ajaga sarnast elektrihinna hüpet, mil megavatt-tund maksis ligi 104 eurot, kirjutab Postimees.

“Juhul kui börs ei suuda tagada kõikides Balti riikides ühesugust toimismudelit ja see hakkab Eesti tarbijat mõjutama, tuleb kaaluda vajadust seadusemuudatuse järele,” ütles ministeeriumi asekantsler Ando Leppiman.

Leppiman näeb kolme suurt probleemi, mida tuleks täpsemalt reguleerida. Esimene probleem on asekantsleri sõnul see, kas konkurentsiametil on piisavalt õigusi põhivõrguettevõtete kontrollimiseks.

Teine probleem, mida majadnusministeerium tahaks reguleerida, on suurte elektrijaamade hooldusremonditööd. Kolmas probleem on poliitiline, et börs toimiks ühtmoodi kõikides Balti riikides.Samas suhtus Leppiman tõrjuvalt ettepanekusse, et börsil võiks olla hinnalagi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes