• Eesti

Jäälõhkujal Botnica on suvisteks töödeks perspektiivi

Eesti uudised - eteap August 2, 2013

ERR Uudised, 02.08.2013

Tallinna sadama jäälõhkuja Botnica on lõpuks leidnud suvise töö ja teenindab praegu tuuleparki Saksa ranniku lähedal, tegemist on olulise läbimurdega, sest seni pole ükski Eesti alus offshore`i ehk meres paiknevate objektide teenindamise tööd teinud.

Kodusadamas Tallinnas Botnicat niipea ei näe, sest 23. juulist alates asub tema tööpaik Saksamaa vetes, vahendas “Aktuaalne kaamera”.

“Me kirjutasime hiljuti alla lepingu Rootsi firmaga ND Shipping AB ja Botnica töötab nüüd selle lepingu alusel Saksa vetes tuulepargis nimega Hellvind Alfa. Ta töötab seal merekeeles DP2 režiimis ehk peab olema paigas peaaegu sentimeetri täpsusega ja tagama tuukritöö vee all, veealuste robotite töö sealsamas regioonis,” selgitas TS Shipping Ltd. juhatuse liige Ülo Eero.

DP klassid tähistavad laeva võimet merel lainest ja tuulest hoolimata fikseeritud kohal paigal seista.

“Botnica on kõige kõrgema klassi laev – antud hetkel ta töötab DP2 režiimis, aga lähiajal planeerime talle töid DP3 režiimis, mis tähendab, et suurusjärk võib olla 2-3kordne praegusest teenistusest,” märkis Eero.

Praegusest teenistusest Eero lepingutingimuste tõttu palju rääkida ei või. “Ma saan öelda nii palju, et Botnica katab kõik oma kulud, töötab kasumiga ja perspektiiv edaspidi on meile hästi positiivne. Need summad ainult suurenevad ajapikku. Meie jaoks oli esimene ülesanne panna Botnica üldse tööle nn offshore režiimi,” ütles Eero.

Laeva prahtimissummade suurusjärkude kohta võib öelda, et jäämurdeperioodil maksab Eesti Veetede Amet Botnica eest 37 500 eurot päevas pluss käibemaks – seda ka siis, kui laev kai ääres seisab.

Ülo Eero sõnul on nüüd jalg offshore’i ukse vahele saadud ning loodetavasti on tööga kaetud ka järgmised suved. Jäämurdeperioodil on Botnica ka edaspidi Eesti Veeteede Ameti käsutuses. Oluline on aga, et laev muul ajal jõude ei seisaks, sest Botnica keskmine ekspluatatsioonikulu on umbes 8400 eurot päevas.

Vaata ka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes