• Eesti

MKM koostab uue energiamajanduse arengukava aastani 2030

Eesti uudised - eteap August 8, 2013

BNS, 08.08.2013

Vabariigi valitsus otsustas neljapäeval majandus- ja kommunikatsiooniministri Juhan Partsi ettepanekul algatada uue, kuni 2030. aastani kehtiva energiamajanduse arengukava koostamise.

Arengukava koostamise vajadus tuleneb Eesti energiamajanduses viimastel aastatel toimunud oodatust kiirematest arengutest, muutunud on ka Euroopa Liidu energiamajanduse õiguslik regulatsioon, teatas ministeerium.

Nimelt on praegune energiamajanduse arengukava on tehtud kuni aastani 2020, kuid ministeeriumi hinnangul nõuavad investeeringud energeetikasse pikemaajalist visiooni. Uus kava tehakse aastani 2030, kuid annab sihid ka kuni 2050. aastani.

Uue arengukavaga asendatakse praegune energiamajanduse arengukava, elektrimajanduse arengukava, biomassi ja bioenergia kasutamise arengukava ja eluasemevaldkonna arengukava. Lisaks määrab uus kava lähtekohad taastuvenergia ja energiasäästu tegevuskavadele ja hoonete renoveerimise kavale.

Eestis leiduvad kodumaised ressursid võimaldavad säilitada vähest energiasõltuvust, kuid senisest enam tuleb tähelepanu pöörata sünergia leidmisele erinevate energeetika valdkondade vahel – elektri, vedelkütuste ja soojuse tootmise ning tarbimise vahel, seisab ministeeriumi teates.

Vaata ka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes