• Eesti

Merivähid leiavad uue kodu meretuulepargis

Tuuleenergia blogi - eteap October 17, 2013

Värskes populaarteaduslikus ajakirjas Imeline Teadus ilmus foto merivähist, kes koos oma tuhandete kaaslastega leiab uue kodu meretuulepargis.

“Põhjameres asuval väikesel Helgolandi saarel paiknenud sakslaste kindlustus pommitati teise maailmasõja ajal nii rängalt puruks, et kahjustada sai isegi merepõhi. Selle tulemusena jäid kohalikud merivähid kodutuks. Nüüd aga teevad teadlased nii, et koorikloomad saavad seal jälle elada. 3000 aretatud homaari lastakse järgmisel aastal vette ja nende uue kodu vundamendiks saab meretuulepark. Nimelt on tuulikute ebatasased ja auklikud vundamendid nende öise eluviisiga loomade jaoks igati sobiv keskkond,” kirjutab Imeline Teadus.

 

Vaata ka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes