• Eesti

Septembris sai enim taastuvenergia toetust Fortumi kontsern

Eesti uudised, Tuuleenergia - eteap October 18, 2013

BNS, 18.10.2013

Eesti elektrisüsteemi halduri Eleringi andmetel said septembris enim taastuvenergia toetust Fortumi kontserni kuuluvad ettevõtted ja Kristjan Rahule kuuluv Tallinna Elektrijaam, mis said kokku üle poole toetusteks makstud 3,3 miljonist eurost.

Enim said augustis taastuvenergia toetust Fortumi kontserni kuuluvad ettevõtted, millele maksti 1,46 miljonit eurot. Tallinna Elektrijaam sai septembris 753 390 eurot, mis pisut enam kui Eesti Energia kontserni kuuluvate ettevõtete saadud 597 000 eurot. Lisaks on Tallinna Elektrijaam saanud üheksa kuuga 0,56 miljonit eurot koostootmise toetust.

Tänavu üheksa kuuga on Elering taastuvenergia toetusteks välja maksnud 33,25 miljonit eurot ja tõhusa koostootmise toetusteks 3 miljonit eurot ehk kokku 36,3 miljonit eurot.

Üheksa kuuga said Fortumi kontserni kuuluvad ettevõtted toetusi kokku pea 12 miljonit eurot, millest Anne Soojus AS sai 5,84 miljonit eurot ja Fortum Eesti AS 6,14 miljonit eurot. Tallinna Elektrijaam on üheksa kuuga saanud 6,06 miljonit eurot toetust.

Nelja Energia tuulepargid said septembris toetusi 857 668 eurot, üheksa kuuga on ettevõtte seitsme tuulepargi peale kokku toetusteks saanud 7,53 miljonit eurot.

Graanul Investi kontserni kuuluv Helme Energia OÜ sai septembris 148 000 eurot taastuvenergia toetust . Tänavu üheksa kuuga on ettevõte saanud toetust 1,65 miljonit eurot.

Tiit Vähi kontrollitavale AS-ile Silmet Grupp kuuluv soojuselektrijaamaettevõte Sillamäe SEJ sai septembris 124 000 eurot tõhusa koostootmise toetust. Üheksa kuuga on ettevõte saanud toetust 1,07 miljonit eurot.

Eesti elektrisüsteemihalduri Elering koostatud arvestuse kohaselt on tänavu taastuvenergia tasu tarbijatele 0,87 senti kilovatt-tunni kohta, mis on 10 protsenti vähem võrreldes 2012. aastaga. Taastuvenergia tasu kaudu rahastavad elektritarbijad taastuvelektri tootjatele makstavat toetust ning selle maksjaks on kõik elektrienergia lõpptarbijad Eestis vastavalt nende tarbitud võrguteenuse mahule.

Elering toimib makseagentuurina, kogudes tarbijatelt taastuvenergia tasu ja makstes sellest elektritootjatele taastuvenergia toetust vastavalt seaduses sätestatud tingimustele ja toetuse määrale. Taastuvenergia tasule lisandub käibemaks.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes