• Eesti

Südamelöögi infraheli on kõrgem kui tuulikute poolt tekitatu

Tuuleenergia blogi - eteap October 4, 2013

Austraalia Akustiliste Konsultantide Assotsiatsioon (AAAC) avaldas ülevaate uuringutest, mis puudutasid tuuleparkide poolt tekitatud infraheli ja nende piirmäärasid. Järeldustest selgub, et tuuleparkide läheduses mõõdetud sageduste tasemed jäävad allapoole piirnorme ning tuulikute poolt tekitatud infraheli on väiksem kui inimese enda südamelöök.

Ühe käsitletud uuringu* kohaselt pärineb infraheli sagedusega alla 20Hz nii looduslikest allikatest, nt inimesed, tuul, lained, äike ja maavärinad kui ka mehhaanilistest allikatest, nt fossiilkütustel põhinev energiatootmine, aknad lahti autos sõitmine, liiklus, tööstus, kliimaseadmed, lennukid ja elektrituulikud.

Ka AAAC esimees Martti Warpenius kinnitas: „Juba meid ümbritsevas keskkonnas on palju infraheli ja võrreldes sellega, mida tekitab looduslik keskkond on tuuleparkide poolt põhjustatu üsna madal.“

AAAC märkis ka, et osad tuulikutest põhjustavad helisid, mis on inimestele kuuldavad ja ehkki need võivad olla ärritavad, ei kujuta need tervisele ohtu.

* Sonus, Infrasound Measurements from Wind Farms andOther Sources, 2010, Adelaide, Australia.

Vaata ka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes