• Eesti

Pihtlasse kavandatakse elektrituulikuid

Eesti uudised, Tuuleenergia - eteap November 13, 2013

Saarlane.ee, 13.11.2013

Paar aastat tagasi ostis tuuleenergeetika ettevõte Baltic Wind Energy maa-ameti enampakkumistelt Saaremaal 115 hektarit maad ligi 1,7 miljoni krooni eest. Nii kuulub firmale ligi 40 kinnistut Saaremaal Pihtla, Salme ja Kaarma vallas, aga ka Muhu vallas, kirjutab portaal saarlane.ee. Peeter Kukk sõnas, et elektrituulikute püstitamise eesmärk on kõigis eelnimetatud valdades.

Saare maakonnas kanda kinnitada üritav firma Baltic Wind Energy OÜ esitas Pihtla vallale detailplaneeringu algatamise taotluse, mis näeb ette valda esimeste tuugenite paigaldamist.

“Oleme tuuleenergiat tootev firma ja planeeringu algatamise eesmärk on, et mida ja kas Pihtlasse rajada saab,” lausus portaalile saarlane Baltic Wind Energy OÜ tegevjuht Peeter Kukk. “Seetõttu ei saa praegu ka midagi täpsemalt öelda ei ajakava ega selle kohta mis tulevikus tulla võib.”

Pihtla vallavanem Jüri Saar ütles, et Pihtlas on paar piirkonda, kuhu saaks tuulikuparki rajada. “Need oleks vähemalt 2 kilomeetrit elamutest eemal,” sõnas ta. “Firma tegi taotluse, kuid kindlasti võtab menetlemine aega. See on suhteliselt pikk protsess. Vallavalitsus ise on projekti suhtes optimistlik, sest elektrituuliku(te) rajamine kajastub ka üldplaneeringus.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes