• Eesti

Tuulikud tegid uue rekordi

Tuuleenergia blogi - eteap December 13, 2013

Eile hilisõhtul vahemikus kell 22.00 – 22.59 sündis uus tuuleenergia rekord, kui tuulikud tootsid 233,04 MWh. Arvestades selleajast tarbimist, genereerisid tuulikud veidi üle 24% kogu Eestis vajaminevast elektrienergiast.

Kuigi üldiselt on 2013 aasta olnud väga tuulevaikne aasta, siis sügisesed tormid on andnud tuulikutele rohkem võimalust suurendada Eestis keskkonnasõbralikult toodetud elektri osakaalu. Võrreldes eelmise aasta septembrist detsembri keskpaigani on tänavu toodetud ligi 15% rohkem tuuleenergiat kui mullu.

Hetkel on Eestis tuuleenergia koguvõimsus 276 MW, suurimad tuulepargid asuvad Hanila ning Noarootsi vallas, Paldiski linnas ning Narva külje all. Suurimateks tuuleenergia tootjateks on Nelja Energia ja Eesti Energia, kellele kuulub 92% tuuleenergia võimsustest.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes