• Eesti

Läänemaal toodeti elektrit rohkem kui tarbiti

Eesti uudised, Tuuleenergia - Tuul January 30, 2014

Lääne Elu, 30.01.2014

Mullu tootsid Läänemaa tuulepargid umbes 77 gigavatt-tundi elektrienergiat rohkem, kui Läänemaal tar­biti. 

Põhivõrgufirma Eleringi elektri andmetel tootsid Läänemaa tuulepargid möö­dunud aastal elektrienergiat umbes 187 gigavatt-tundi. Läänemaa võrgufirma Imat­ra Elektri andmetel tarbiti umbes 110 gigavatt-tundi.

Noarootsi ja Virtsu tuule­pargid on ühendatud otse põhivõrku. „Elektri liiku­mist kui sellist on süsteemis võimatu tuvastada, see lii­gub hetkeliselt tootmisük­susest tarbijani,” vastas Imatra elektriäri juht Sven Pitke küsimusele, kas oma elektriallikat valida saab.

Kui tuul on sobiv, siis ilm­selt on enamik maakonnas tarbitud elektrit pärit koha­likest tuuleparkidest. Kui tuul aga vaibub, siis ilmselt tarbime nii nagu ülejäänud Eesti enamasti põlevkivi­elektrit.

Läänemaal töötavad Eesti Energia, Skinest Energia ja Nelja Energia tuulepargid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes