• Eesti

Roheline Läänemaa

Eesti uudised, Tuuleenergia - Tuul January 30, 2014

Lääne Elu, 30.01.2014

Läänemaa tuulepargid tootsid mullu rohkem elektrit kui maakonnas tarbiti. See pole ka ime, sest Noarootsi vallas Aulepas asub üks Balti rii­kide suuremaid tuuleelektrijaamu. Teisalt näitab see, et Läänemaa võib olla edukas tööstus­piirkond. Tuulepark pole ju oma olemuselt muud kui üks tootmisettevõte, mille eripära on, et seal ei tööta mitte ühtegi inimest.

Me võime uhkusega öelda, et iga kilovatt-tund, mis valgustuses või kodumasinates tarbi­takse, pärineb taastuvaist allikaist. Läänemaa on seega täitnud Euroopa Liidu kliimapoliitika pikaajalised eesmärgid edukalt ja enne tähtaega. Viimases lauses peitub tilgake irooniat, sest tra­ditsiooniliste fossiilsete energiaallikateta meie elektrivarustus toimida ei saaks. Kui tuult pole, oleks toad pimedad.

Roheline energia on äri, aga roheline energia on ka tähtis argument mainekujunduses. See on ilmselt üks paljudest maakonna tugevustest, mille oleme unustanud.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes