• Eesti

Pealinna lühiuudiseid maailmast

Maailma uudised - Tuul February 21, 2014

Pealinn, 21.02.2014

Kopenhaagenis elektrituulikud

Euroopa rohelise pealinna aasta ettevõtmised algasid Kopenhaageni kesklinnas suurejoonelise valgusfestivaliga. Samuti avati ametlikult kolm uut elektrituulikut, mis mängivad peaosa linna üleminekul rohelisele energiale. Aasta jooksul toimub Taani pealinnas üle 200 rohelise ürituse, konverentsi ja meistriklassi.

Londonis valmis päikeseenergial töötav sild

Uus päikeseenergial töötav sild üle Thamesi jõe on ühtlasi Blackfriarsi raudteejaam, mis teenindab päevas üle 44 000 reisija. Sillale paigaldatud päikesepaneelid hakkavad tootma 900 000 kWh elektrienergiat aastas. Tänu sellele paiskub aastas õhku 511 tonni vähem süsinikdioksiidi. Uus keskkonnasõbralik sild on osa Londoni suurest energiasäästuprogrammist.

Pariisi metroo-jaamad saavad uue elu

Prantsusmaa pealinnas on valminud kava, kuidas anda uus elu vanadele mahajäetud metroojaamadele, mis praegu seisavad kasutute suurte kolikambritena. Nathalie Kosciusko-Morizet juhitud kunstnike tiimil on selleks valminud terve rida efektseid kavandeid, millel jaamadest on saanud restoranid, näitusesaalid, teatrid, ööklubid ja isegi ujulad.

 

Vaata ka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes