• Eesti

IRL-i sõnul Reformierakond blokeerib taastuvenergia tasude langetamist

Eesti uudised - Tuul March 12, 2014

BNS, 12.03.2014

Riigikogu majanduskomisjoni liikme ja IRL-i fraktsiooni aseesimehe Toomas Tõniste sõnul takistab Reformierakond taastuvenergia tasude langetamist, võttes teisipäevasel majanduskomisjoni istungil vastava eelnõu päevakorrast välja.

Tõniste sõnul oli plaan eelnõu saata komisjonist riigikogu suurde saali teisele lugemisele, kuid majanduskomisjoni reformierakondlasest esimehe Kaja Kallase ettepanekul võeti see komisjoni päevakorrast sisuliselt viimasel minutil välja, teatas IRL.

“IRL-i eesmärk on taastuvenergia tasusid langetava eelnõu vastuvõtmine märtsi lõpuks. Igasugune eelnõuga venitamine tähendab osade taastuvenergiatootjate ülekompenseerimise jätkamist tarbijate arvelt. Eelmine aasta oleks eelnõu rakendumisel elektritarbijate kokkuhoid ulatunud üle kolme miljoni euro,” ütles Tõniste.

Kehtival taastuvenergia tasude skeemil pole tema sõnul Euroopa Komisjoni riigiabi luba. Euroopa Komisjon on Tõniste hinnangul omavahelistes konsultatsioonides andnud mõista, et hetkel menetluses olevas eelnõus väljapakutu on riigiabireeglitega lubatud ja Euroopa Komisjonile aktsepteeritav.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes