• Eesti

Meretuulepargi arutelud jätkuvad

Eesti uudised - Tuul April 8, 2014

Hiiu Leht, 08.04.2014

Kolmapäeval, 26. märtsil oli Hiiu maavalitsuses elektrimajanduse ümarlaud, mille materjalidega saab tutvuda maavalitsuse kodulehel.

Kolmapäeval, 2. aprillil oli Suuremõisa lossis kokkusaamine, kus väike seltskond liiga suurte tuuleparkide vastaseid arutas meretuulepargi rajamisega seotud küsimusi.

Neljapäeval, 10. aprillil kella 13-18 on Hiiu vallavolikogu saalis Kärdlas Keskväljak 5A ajurünnak teemal “Meretuulepargi roll Hiiumaa arengus”. Osalema oodatakse vallavolikogu ja -valitsuse liikmeid, vallavolikogu ja -valitsuse komisjonide liikmeid, vallaametnikke ja allasutuste töötajaid. Ajurünnakut juhib VL Üks Hiiumaa liige Toomas Saal.

Neljapäeval, 17. aprillil kell 10 algab energeetikapäev “Tuulepealne maa” Kärdla kultuurikeskuses. Esinevad Einari Kisel Maailma Energeetikanõukogust, Siim Meeliste majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumist, Toomas Vaimann Tallinna tehnikaülikoolist, energiamaja omanik Tõnis Kasemägi ja Eesti esimese sertifitseeritud passiivmaja omanik Kuldar Leis. Tuuleparkidest räägivad esinejad Tuuleenergia assotsiatsioonist ja naabermaakondadest. Arvutisimulatsiooni abil saab oma silmaga näha ja tajuda, kuidas hakkab Hiiumaa ja ümbrus paistma inimesele, kui püstitatakse tuugenid maale või merre.

Hiiu valla ja meretuulepargi arendaja AS Nelja Energia ühine koostöö protokoll tuleb teisele lugemisele 24. aprilli volikogu istungil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes