• Eesti

Siemens viskas granaadi GE ja Alstomi tehingusse

Maailma uudised - Tuul April 28, 2014

Äripäev, 28.04.2014

Eile teatas Saksa tööstuskontsern Siemens, et on esitanud kirja Alstomi juhatusele, milles pakkus ühiseid strateegilisi tulevikuvõimalusi. See seaks ohtu General Electricu Alstomi ülevõtmiskavatsuse.

Financial Timesi teatel pakub Siemens Alstomile varade vahetamise võimalust, kus Siemens omandab Alstomi soojuselektrijaamade ja taastuvenergia üksuse 10-11 miljardi euroga. Vastu pakutakse Alstomile kiirrongide üksust.

General Electric ei taha tehinguga nõustuda ning seetõttu kohtus ettevõtte tegevjuht Jeff Immelt Prantsuse president Francois Hollande’i ja majandusminister Arnaud Monteborgiga. Viimase sõnul ei langetata Alstomi müügiotsust kiirustades ja mõeldakse eelkõige rahvuslikele huvidele.

Ka varem on Prantsusmaa valitsus sekkunud ülevõtmistesse. Eelmisel aastal ei lubanud Pariis müüa videoportaali DailyMotionit Yahoole ning 2005. aastal keelati 30 miljardi dollariline tehing, millega Pepsico tahtis osta Danone’i.

Vaata ka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes