• Eesti

Tuuleparkide vastastel üks argument vähem: mis tapab enim linde?

Maailma uudised - Tuul April 22, 2014

Ärileht.ee, 22.04.2014

Tuuleparkide ja tuulikute vastaste üks argumente on alati olnud see, et rajatavad mehhanismid lausa neelavad linde. Siiski on kindlaks tehtud, et turbiinide põhjustatud surmajuhtumid on köömes võrreldes näiteks kasside poolt tehtud hävitustööga, kirjutab Bloomberg.Hiljuti jäi Suurbritannias pooleli maailma suurima rannikul asuva tuulepargi laiendamine, kuna seal oleks pidanud enne läbi viima kolm aastat kestva linnuvaatluse. On hea, kui tuuleparkide rajajad arvetavad lindude rände ja ohustatud liikide kaitsega. Siiski ei saa tuulikuid lindude massilises tapmises süüdistada. Peasüüdlased on siin hoopis kõrgepingeliinid ja klaasist kõrghooned.

USA metsateenistuse andmetel on 10000 linnusurmast ligi 6000 põhjustatud kõrghoonete ja akende poolt. Ligi 1500 kõrgepingeliini tõttu, veidi üle tuhande aga meie suurte sõprade kasside poolt. Sõidukid on süüdi umbes 900, pestitsiidid 800 ja telefonipostid alla sajal juhul. Tuulikud jäävad neile kõigile alla.

Samas on linnusurmade arv turbiinide tõttu suurenemas. Nimelt teeb tuule kiirus aina uusi rekordeid, tuulikudki muutuvad suuremaks.

Vaata ka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes