• Eesti

USAs on tuuleenergia kohati söest ja maagaasist odavam

Maailma uudised - Tuul April 8, 2014

Äripäev, 08.04.2014

USAs on tuuleenergia kohati odavam kui söest või maagaasist toodetud elekter, kirjutab Bloomberg.

Jaanuaris andis tuuleenergia 4,8% USAs toodetud elektrist. Nii suure mahuga ei ole tuuleenergia kasutus USAs jaanuaris mitte kunagi olnud. USAs näib tuuleenergia olevat võtnud turul sisse kindla koha, kuna paljudes piirkondades on tuuleenergia jõudnud olulise verstapostini – see on odavam söest ja maagaasist. See käib isegi maagaasirikaste Texase, Oklahoma ja Colorado kohta.

Keskmine maismaal asuva tuuleenergia tootmise kulu on üleilmselt 84 dollarit MW/h. Ja seda ilma subsiidiumideta. Nelja aastaga on tuule abil elektri tootmise kulu kukkunud 43%.

Vaata ka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes