• Eesti

Uuring: tarbijad peavad roheenergia hindu tegelikkusest kallimaks

Eesti uudised, Energiakaubandus, Tuuleenergia - Tuul April 27, 2014

E24.ee, 27.04.2014

Elektritarbijad peavad roheenergia- ja tavaliste elektripakettide hinnavahet rohkem kui viis korda suuremaks, kui see tegelikult on, selgus elektrilepingu sõlmimise portaali Energiaturg.ee uuringust.

Energiaturg.ee tegevjuhi Pirmin Tamme sõnul on kõige suurema turuosaga müüja roheenergiapakett eramu omanikule aastase elektritarbimisega 10 000 kWh ühes kuus 1,5 eurot kallim kui tavaline pakett.

«Elektritarbijatest 76 protsenti peab pakettide hinnavahet aga suuremaks kui 6 eurot, kusjuures nendest vastajatest ligi kolmandik hindab roheenergia paketti lausa kallimaks kui 16 eurot,» lisas Tamm.

Tamme sõnul on roheenergiapakettide valik turul väike ning neid pakuvad elektrimüüjatest vaid Eesti Energia ja Imatra Elekter, kusjuures viimase pakettide hinnad on märkimisväärselt soodsamad.

Tamme sõnul ei võimalda ka tarbijate madal teadlikkus keskkonnasäästlikest lahendustest ja nende maksumusest taastuvenergia kasutuse kasvu, mis eelmisel aastal moodustas kogu tarbitud elektrienergia kogusest Eleringi andmetel ligi 13 protsenti.

«Tarbijatel tasuks otsida ka alternatiivseid lahendusi. Mida rohkem on roheenergia pakettide kasutajaid, seda suuremaks kasvab taastuvenergia osakaal elektritootmisest ja seda vähem paiskub elektritootmisel õhku süsihappegaasi. Kodumaise elektritootmise osakaalu suurendamine on oluline, kuna annab riigile tugevuse ja sõltumatuse,» lisas Tamm.

Uuringus osales ligi 700 vastajat ja see viidi läbi tänavu aprillis.

Vaata ka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes