• Eesti

Hiidlased astusid meretuulepargi tulekule lähemale

Eesti uudised, Tuuleenergia - Tuul May 29, 2014

Eesti Päevaleht, 29.05.2014

Hiiu valla vallavanem Georg Linkov ja tuuleenergia tootja Nelja Energia AS-i juhatuse esimees Martin Kruus allkirjastasid eile ühiste kavatsuste protokolli, mille järgi tehakse koostööd meretuulepargi rajamisel.

Martin Kruusi sõnutsi on see alles esimene samm ja sellegi dokumendini jõudmine on võtnud aastaid. Hiiu vallavanema Georg Linkovi sõnul on ühiste kavatsuste protokolli juures tähtsaim, et meretuulepargi tulekuga peab tulema Hiiumaale ka ringtoide, mis parandab nii hiidlaste kui ka kohalike ettevõtete elektrivarustust.

Hiiu valla volikogu esimees Jaanus Valk tõdes, et volikogu soovis leppida meretuulepargi rajajaga kokku koostööraami, milles on hiidlaste huvid tugevalt kaitstud.

Näiteks on protokolliga ette kirjutatud hiidlaste võimalused investeerida meretuuleparki soodustingimustel ja mittetulundusühingu asutamine, kuhu laekub iga tuulepargis toodetud elektrienergia megavatt-tunni eest raha, mida saab kasutada Hiiumaa majandusliku ja kultuurilise arengu edendamiseks.

Kõige varem 2020. aastal

Allkirjastatud lepingu kohaselt on Apollo, Vinkovi ja nende lähimadalikele rajatav kuni 1100 MW võimsusega tuulepark Hiiumaa rannajoonest vähemalt 12 km kaugusel ja mujale saare rannikule arendaja tuuleparke ei raja. Pargi hooldustööde baas tuleb Kõrgessaare ja Lehtma sadamasse ning vallas tekib sellega umbes 30 uut töökohta, peale selle 20 kaudset töökohta. Käimas on keskkonnamõjude hindamine. Loode-Eesti meretuulepark valmib kõige varem 2020. aastal.

Vaata ka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes