• Eesti

Hiiu vald kiitis heaks ühiste kavatsuste leppe Nelja Energiaga

Eesti uudised, Tuuleenergia - Tuul May 23, 2014

BNS, 23.05.2014

Hiiu valla volikogu kiitis neljapäevasel korralisel istungil heaks ühiste kavatsuste protokolli meretuulepargi arendaja Nelja Energia AS-iga.

“Volikogu istungil oli ühiste kavatsuste protokolli osas juba kolmas ametlik arutelu, vahepeal on toimunud nii protokolli juriidiline ekspertiis kui ka mitmeid avalikke arutelusid. Need kõik on olnud vajalikud, sest viimaste kuudega on protokoll muutnud hiidlaste jaoks paremaks ja selgemaks,” ütkes Hiiu valla volikogu esimees Jaanus Valk pressiteates.

Nejapäeval heakskiidu saanud ühiste kavatsuste protokoll on Hiiumaale meretuulepargi võimaliku rajamise pikal teekonnal üks esimesi etappe.

“Paljud meretuuleparkidega seotud küsimused vajavad lähiaastatel põhjalikku arutelu ja kaalutletud otsuseid. Samas oleme arendajaga kokku leppinud koostööraami, milles on meie valla elanike ja laiemalt hiidlaste huvid tugevalt kaitstud,” sõnas Valk.

Näiteks on tema sõnul protokollis selgelt öeldud, et meretuulepargi tulekuga peab kaasnema Hiiumaale ringtoite tulek, mis parandab saare elektrivarustust. Lisaks on protokolliga ette kirjutatud nii hiidlaste soodustingimustel investeerimisvõimalused meretuuleparki kui ka mittetulundusühingu asutamine, kuhu laekub iga tuulepargis toodetud elektrienergia megavatt-tunni eest raha, mida saab kasutada Hiiumaa majanduslikku ja kultuurilist arengut edendamiseks.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes