• Eesti

Ida-Virumaal avati võimas tuulepark

Eesti uudised, Tuuleenergia - Tuul May 14, 2014

TV3, 14.05.2014

Täna avati Lääne-Virumaal 10 miljonit eurot maksma läinud Ojaküla tuulepark, kusjuures pool sellest summast on saastekvoodi müügist teenitud ja see ongi Eesti esimene saastekvoodi rahaga püsti pandud tuulepark.

Ojaküla tuulepargi kolm tuulikut toodavad aastas kuni 20 gigavatti elektrienergiat. Eestis toodetava tuuleelektri kogusest on see väike osa, kuid võrreldav näiteks Kunda linna eratarbijate neljakordse vajadusega. See, et selles pargis toodetud elektri eest ei saa tootja taastuvenergia tasu, tähendab, et tarbijale tuleb see elekter odavamalt kätte, kui teiste tuuleparkide oma, vahendas “Aktuaalne kaamera”.

Nelja Energia juhatuse esimees Martin Kruus ütles, et Eestisse lähiajal enam uusi tuuleparke ei ehitata, sest tuuleenergia kasutamise riiklikud eesmärgid on saavutatud. Nelja Energia toodab tuuleelektrit ka Leedus.

Vaata ka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes