• Eesti
  • English

Nelja Energia avab 10 miljonit maksnud Ojaküla tuulepargi

Eesti uudised, Tuuleenergia - Tuul May 13, 2014

BNS, 13.05.2014

Nelja Energia AS avab kolmapäeval 10 miljonit eurot maksma läinud Ojaküla tuulepargi, mille elektritootmise koguvõimsus on 6,9 megavatti.

Tegemist on esimese süsinikdioksiidi kvoodimüügi vahendite toel valminud tuulikupargiga, teatas ettevõte. Projekti maksumus on ligi 10 miljonit eurot, millest 55 protsenti kaeti Eesti kvoodimüügi tulust Hispaaniale, teatas ettevõte.

Ojaküla tuulepark valmis 2013. aastal. Ojaküla tuulepargis on kolm 2,3-megavatilise võimsusega Enercon E82 tüüpi elektrituulikut. Tuulepargi koguvõimsus on 6,9 megavatti ja prognoositav aastatoodang 19 gigavatt-tundi elektrit. Möödunud aastal tootis Ojaküla tuulepark 11,2 gigavatt-tundi elektrienergiat.

Elektrituulikute tootja on Saksa ettevõte Enercon GmbH. Tuulegeneraatori masti pikkus on 98 meetrit, rootori läbimõõt on 82 meetrit. Tuuliku kaal on 230 tonni. Ojaküla tuulepargi tuulikute kavandatud eluiga on 20 aastat.

Ojaküla tuulepark asub Lääne-Viru maakonnas Viru-Nigula vallas Kunda linna piiril. Tuulepargi hõlmatava maa-ala suurus on umbes 80 hektarit. Ojaküla tuulepargi ehitust finantseeris Keskkonnainvesteeringute Keskus.

2012. aastal teenis Nelja Energia 37,5 miljoni eurose käibe juures 9 miljonit eurot kasumit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes