• Eesti

Omapärase kingitusega ärgitati Palo ja Kallast Eesti energiasõltumatuse eest seisma

Eesti uudised - Tuul May 9, 2014

ERR.ee, 09.05.2014

Majandus- ja taristuminister Urve Palo ning riigkogu majanduskomisjoni esimees Kaja Kallas said üsna omapärase kingituse. Eesti Taastuvenergia Koda ja Roheline liikumine soovivad oma kingiga meelde tuletada, et Eesti vajab hädasti sõltumatust Vene gaasist.

Kinkijad leiavad, et kodumaised energiaallikad ja energiasääst suudaksid Vene gaasist tühjaks jääva vajaduse katta, vahendas “Aktuaalne kaamera”.

Eesti Taastuvenergia Koja juht Rene Tammist selgitas, et kink sisaldab erinevaid elemente – gaasimaski, mis peaks kaitsma Vene gaasi rünnakute eest, samuti sümboolseid taastuvenergia lahendusi nagu väike tuulik ja natuke biomassi puidugraanulite näol.

Rene Tammist lisas selgituseks, et Venemaa kasutab gaasimonopoli poliitilise relvana. “Venemaa on seda viimastel aastatel korduvalt teinud erinevate, sealhulgas ELi liikmesriikide vastu, aga põhiliselt Ukraina vastu, kus poliitiliselt motiveeritud samm on olnud gaasitarnete katkestamine, mis on avaldanud olulist mõju ka gaasitarnetele Euroopa Liidus.”

Riigikogu majanduskomisjoni esimees Kaja Kallas võttis kingituse tänuga vastu, kuid tunnistas samas, et ei oska öelda seda kuupäeva, mil Eesti Venemaa gaasi enam ei vaja. Selleks tuleks eelnevalt palju ära teha. “Üks asi on kindlasti see, et meie elektrivõrk oleks Kesk-Euroopa sagedusalas, praegu me oleme Loode-Venemaa süsteemi osad,” märkis Kallas.

Täpselt samasuguse kingituse sai ka majandus- ja taristuminister Urve Palo. Tema arvas, et mida rohkem me suudame hakkama saada kodumaise energiaga, seda julgemalt me võime ennast tunda.

Palo kinnitusel arvestab koostamisel olev uus energiamajanduse arengukava mitmeid Taastuvenergia koja ja Rohelise liikumise ettepanekuid.

Vaata ka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes