• Eesti

Suur raha hiidlasi ei huvita?

Eesti uudised, Tuuleenergia - Tuul May 13, 2014

Maaleht.ee, 13.05.2014

Kuigi Hiiu vallajuhtide ja Loode-Eesti meretuulepargi arendaja vaheline ühiste kavatsuste protokoll lubab hiidlastele tulevikus rikastumist ja palju raha, näib, et hiidlasi see lihtsalt ei huvita.

Maahommiku saates kordas OÜ Nelja Energia juht Martin Kruus kolm korda, et meretuulepargil on väga palju pooldajaid. Kruusi põhjendused on, et meretuulepark on Hiiumaast piisavalt kaugel ja reaalset mõju sellega Hiiumaa elule ei kaasne ning hiidlased näevad selles Hiiumaa uut arenguvõimalust.

Kolmapäeval Kärdla kinosaalis peetud avalikul arutelul osales 16 inimest. Arutelul ütles vallavanem Georg Linkov, et tema on oma otsuse teinud ja toetab protokolli allkirjastamist, kirjutab Hiiu Leht.

Üks arutelul osalenud ja koostööprotokolli algatanud valimisliidu Üks Hiiumaa liige ütles, et tema arvates see, et inimesed aruteludele ei tulnud, on märk sellest, et nad usaldavad algatajaid ja leiavad, et koostöö tuulepargi arendajatega on hea asi.

Enne ühiste kavatsuste protokolli tutvustas maavalitsuse osakonnajuhataja Aivi Telvik Kärdla kokkusaamisel Hiiumaa merealade teemaplaneeringut, mis määrab ka tulevaste meretuuleparkide asukohad. Mais on kavas planeering kooskõlastada, 5. juuni seminaril seda tutvustada. Siis saab veel teha põhjendatud ettepanekuid ja nende alusel saab planeeringut korrigeerida. Telvik rõhutas, et ettepanekud peavad olema põhjendatud, mitte lihtsalt stiilis “Me ei taha!”.

Maimu Juhe ütles, et tuulepargi tulekut ei saa otsustada Hiiu vallavolikogu liikmed üksi, kuna see puudutab kogu saart.

Valk kinnitas, et tuulepargid saare rannikumerre rajatakse niikuinii ning koostööst meretuuleparkide arendajatega on Hiiu vallal ainult võita, eelkõige raha. “Mitte ükski meist ei taha Hiiumaale halba,” kinnitas volikogu esimees ning lisas, et Hiiu vallavolikogu arutelu ühiste kavatsuste protokolli üle jätkub.

Vaata ka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes