• Eesti

ÜKP otsus võbeleb kaalukausil

Eesti uudised, Tuuleenergia - Tuul May 20, 2014

Hiiu Leht, 20.05.2014

Neljapäevasel Hiiu vallavolikogu istungil tuleb volinikel teha otsus, kas kolmandal lugemisel hääletada valla ja tuulepargi arendaja ühiste kavatsuste protokolli (ÜKP) sõlmimise poolt või vastu.

Hiiu Leht uuris, kuidas volinikud kavatsevad hääletada. 19 volikogu liikmest vastas küsimusele 12, kellest täpselt pooled toetasid toetasid ÜKP sõlmimist ja pooled olid vastu. Vastuhääled tulid peamiselt opositsioonist, kuid üks ka koalitsioonist.

Volikogu esimees ja ÜKP eestkõneleja Jaanus Valk ütles, et hääletab ÜKP vastuvõtmise poolt, kuna näeb selles suurt võimalust Hiiumaa arenguks, sh kohaliku energeetika arenguks.

Opositsiooni kuuluv Inge Talts ütles, et tema hääletab vastu, kuna ÜKP võib olla argumendiks, mille alusel arendaja ja Tuuleenergia Assotsiatsioon nõuavad Hiiu maakonnaga piirnevate merealade planeeringusse suurte tuulepargialade sisseviimist ja ÜKPga kiidetakse heaks Hiiumaa muutmine tööstusalaks.

Artur Valk ütles, et kõik põhineb usaldusel ja tema arvates toob sõlmitav ÜKP toob Hiiu vallale ja kogu Hiiumaale kasu: ringtoide, toetused, töökohad jne.

Keskerakondlane Ants Vahtras ütles, et tema pole enam selles eas, et muinasjutte uskuda ja tema hääletab vastu: “Arendaja poolt pakutud nn kasuliku idioodi roll ei sobi volikogu liikmele, kes kavatseb oma otsuste eest ka vastutada.”

Üks Hiiumaa liige Aivi Telvik ütles, et hääletab poolt, kuna protokoll loob eeldused planeeritava Loode-Eesti tuulepargi projekti realiseerumisel hiidlastel selles partneritena kaasa rääkida ja sellest ka reaalset kasu saada.

Tarmo Kriis ütles, et on lepingu vastu, kuigi peab selle realiseerumist ebarealistlikuks ja seega mõttetuks. “Tuuleenergia tootmine olemasoleva tehnoloogiaga on selgelt keskkonnavaenulik. Samuti ei austa see kokkulepe minu arvates väga paljude hiidlaste arvamust, kes on tuuleparkide positiivse mõju osas õigusega skeptilised.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes