• Eesti

Eesti varustuskindluse tagaks 1000 megavatti tootmisvõimsust

Eesti uudised, Energiakaubandus - Tuul June 5, 2014

BNS, 05.06.2014

Toimivale regionaalsele elektriturule tuginedes on ühenduste ja kodumaise tootmise koosmõjus tarbijate varustuskindlus tagatud elektrisüsteemi kõige keerulisemate häiringute korral juhul, kui Eestis on võimalik kasutada orienteeruvalt 1000 megavati ulatuses tootmisvõimsust.

Eleringi äsja valminud varustuskindluse aruande järgi on Eestis kuni 2023. aastani piisavalt elektritootmisvõimsusi, et tagada tiputarbimine üksnes kodumaise tootmisega. Lisades kodumaistele tootmisvõimsustele Euroopa Liidu sisesed ühendused, on varustuskindlus tagatud kuni 2030. aastani, teatas võrguhaldur.

Praegu nõuab elektrimajanduse arengukava, et kodumaised tootmisvõimsused peavad ületama tiputarbimist 10 protsendi võrra. „Kui sama nõue jääks kehtima ka edasipidi, lisaks see pärast 2024. aastat iga tarbitava megavatt-tunni hinnale ligikaudu kuus eurot,“ selgitas Veskimägi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes