• Eesti
  • English

EWEA prognoosib Euroopas 64% tuuleenergia kasvu

Tuuleenergia blogi - eteap July 28, 2014

EWEA scenarios 2020Euroopa Tuuleenergia Assotsiatsioon (EWEA) prognoosib, et järgmise kuue aasta jooksul suureneb Euroopas paigaldatud tuuleenergia võimsuste hulk 64% ehk uusi tuulikuid ehitatakse juurde koguvõimsusega 75GW. Investeeringute rahaline maht on ligikaudu 124 miljardit eurot.

Eestile ennustab EWEA tuuleenergia suurenemist selle kümnendi lõpuks praeguselt ligi 300 MW-lt 550 – 1000 MW-ni, vastavalt pessimistlikule või optimistlikule stsenaariumile.

EWEA tuuleenergia sektori arengu prognoosi kohaselt jõuab Euroopa Liidu tuuleenergia koguvõimsus 2020 aastaks 192.4 GW-ni, millest 168.9 GW asub maismaal ning 23.5 GW meres. EWEA eelduste kohaselt tekitab tuuleenergia sektor antud stsenaariumi juures ligi 100 000 uut töökohta.

EWEA ekspertide sõnul katavad tuulikud 2020 aastaks 14.9% elektritarbimisest.

 

Vaata ka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes