• Eesti

Taani tuuleturbiinide tootja jõudis kasumisse

Maailma uudised - Tuul August 20, 2014

Äripäev, 20.08.2014

Taani tuuleturbiinide tootja Vestas Wind Systems jõudis teises kvartalis tänu suurele nõudlusele tuuleturbiinide järele kasumisse.

Vestas teenis teises kvartalis 94 miljonit eurot puhaskasumit. Aasta tagasi oli ettevõte 62 miljoni euroga kahjumis. „Keskendume jätkuvalt oma strateegia elluviimisele ja kasumlikkuse suurendamisele,” kommenteeris Vestase juht Anders Runevald tulemusi.

Vestase käive kasvas teises kvartalis võrreldes möödunud aasta sama ajaga 13 protsenti, 1,34 miljardi euroni.

Teises kvartalis suurenes tellimuste arv 18%. Enamus tellimusi tuli Euroopast ja Aafrikast. Ettevõtte teatel on Lõuna-Euroopa turg praegu madalseisus, kuid seda aitab korvata kasv Põhja-Euroopa ja Ida-Euroopa turgudel. Ettevõtte suurimad turud teises kvartalis olid Saksmaa, Suurbritannia, USA, Tšiili, Prantsusmaa ja Lõuna-Aafrika.

Tulemustele reageeris Vestase aktsia 3,3% tõusuga.

Link originaalartiklile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes