• Eesti
  • English

Nelja Energia esimestel tuulikutel lõppes taastuvenergia toetusperiood

Tuuleenergia blogi - Tuul October 15, 2014

Virtsu I tuulepark

Nelja Energia esimestel tuulikutel lõppes taastuvenergia toetusperiood Sel kuul täitus Virtsu I tuulepargil – Eesti esimesel tuulepargil – taastuvenergia toetuse 12-aastane periood. Virtsu I tuulepargi tuulikud jätkavad elektri tootmist, kuid teevad seda nüüdsest ilma taastuvenergia toetuseta.

Nelja Energia AS juhatuse esimehe Martin Kruusi sõnul hakkab firma tuuleparkidel järjest taastuvenergia toetusperiood lõppema. “Tänavu täitus 12 aastat Virtsu esimestel tuulikutel ning kolme aasta pärast saabub see aeg ka Pakri ja Esivere tuuleparkidel. See kinnitab praktikas vähelevinud fakti, et tuulikuid on vaja toetada vaid ajutiselt ehk kuni investeeringutega seotud kohustused on kaetud, ning pärast seda on need turul iseseisvalt väga konkurentsivõimelised,” selgitas Kruus.

Eesti Tuuleenergia Assotsiatsiooni tegevjuhi Tuuliki Kasoneni sõnul makstakse Eestis tuuleenergia tootjatele taastuvenergia toetust esimesed 12 aastat ning lähimal viiel aastal lõppeb see periood paljudel nii üksikutel tuulikutel kui ka tuuleparkidel. “See tähendab, et üha rohkem tuuleenergiat toodetakse turutingimustel ning tulevikus võivad tarbijate poolt makstavad toetused seetõttu väheneda,” kommenteeris Kasonen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes