• Eesti

KOLMES EESTI KOOLIS TOIMUSID TEHNOLOOGIPÄEVAD „ROHELINE ENERGIA – TUULEENERGIA“

Tuuleenergia blogi - Tuul November 11, 2014

Roheline energia - tuuleenergia21. – 22. oktoobril toimusid üleriigilised tehnoloogiapäevad kolmes Eesti koolis: Tallinna Reaalkoolis, Tartu Kivilinna Koolis ja Narva Keeltelütseumis.  Tehnoloogiapäevadel osales kokku 110 õpilast 7. – 9. klassini. Tehnoloogiapäevade teemaks oli „Roheline energia – tuuleenergia“. Eesmärgiks oli õpilastele tutvustada elektri tootmise võimalusi ja valmistada ise keskkonnasõbralik tuulegeneraatori mudel.
Tuulegeneraatori valmistamise juures pidid õpilased proovima, millise jõuülekande ja tiivikuga on võimalik kõige rohkem elektrit toota ning mudel pidi olema hea disainiga.

Üritus koosnes teooriast ja praktikast. Esimesel päeval kuulasid õpilased Aare Baumeri loengut elektri tootmise kohta. Seejärel jaotati õpilased viie liikmelisteks meeskondadeks ja neile jaotati kätte tööülesanne. Peale ülesandega tutvumist alustati tuulegeneraatori kavandamise ja valmistamisega.

Teine päev algas lühikese loenguga ettevõttelt Lingvist, kes on tuule tiibadesse saanud meie suurtoetaja Swedbanga toetusfondi Prototroni abiga. Seejärel jätkasid õpilased tuulegeneraatorite valmistamise ja katsetamistega. Päeva lõpus tegid meeskonnad oma tööde kohta ettekande ja näitasid, kui palju suudavad nende valmistatud generaatorid elektrit toota ning mitu minutit suudab pirn põleda, kui generaator tootis elektrit 1 minut.

Tehnoloogiapäevade toimumisele aitasid kaasa Swedbanga toetusfond Prototron ja Eesti Energia.

Vaata veel pilte siit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes