• Eesti

Sulling: edu saastekvootide müügil toetas keskendumine ühele asjale

CO2 kaubandus, Eesti uudised - Tuul January 1, 2015

BNS, 01.01.2015

Eelnevalt peaministri nõunikuna Eesti Kyoto protokolliga ette nähtud süsinikdioksiidi saastekvootide müügiga tegelenud väliskaubandus- ja ettevõtlusminister Anne Sullingu sõnul tõid kvoodimüügil edu peamiselt keskendumine ühele asjale ning vedamine.

“Tagasi vaadates pean tunnistama, et ei oskaks midagi muuta või teistmoodi teha. Üks meie edu saladus oli selles, et meile anti võimalus keskenduda ainult ühele asjale,” ütles Sulling intervjuus BNS-ile ja lisas, et enamikus teistest riikidest tegeleti kvoodimüügiga millegi muu kõrvalt ja konkurentsieelis tekkis juba seal.

“Meil oli rohkem aega ja võimalust läbi mõelda, kuidas ennast paremini positsioneerida, paremini ette valmistada – me olime erakordselt operatiivsed ja vastasime alati 24 tunni jooksul, kõik sujus. Ostjad, kes olid käinud teistes Euroopa Liidu riikides, ütlesid, et seal ei vastata neile nii kiiresti, protsess ei toimi nii hästi. Just keskendumine ühele valdkonnale on väga tõhus. See on hoopis teine äärmus võrreldes sellega, mida tähendab ministriamet,” märkis ta naljatledes.

“Me nägime väga palju vaeva ja tegime kõvasti tööd, aga meil oli ka õnne. Mööda Eestit liikudes näen iga päev meie töö tulemusi—ökonoomsed bussid, elektriautod, peatselt saabuvad trammid, renoveeritud hooned, teatrite valgustipargid, rääkimata tuuleparkidest, koostootmisjaamadest ja kaugküttetrassidest. Ootan pikisilmi ka algaval aastal 7 linnas valmivaid uusi tänavavalgustuslahendusi. Ma loodan, et need innustavad ka teisi linnu tänavavalgustusse tõsisemalt suhtuma,” rääkis Sulling ja märkis, et tema hinnangul said Eesti seisukohast programmid mitmekesised ja väga vajalikud.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes