• Eesti

Aasta esimesel poolel püstitati Euroopas merre rekordarv tuulikuid

Tuuleenergia blogi - eteap July 30, 2015

Offshore wind Europe 2015 I halfSelle aasta esimese kuue kuuga ühendati Euroopas elektrivõrku 584 uut meretuulikut koguvõimsusega 2342,9 MW, mis on rohkem kui mistahes varasemal aastal kokku. Lisaks on hetkel ehituses 15 meretuuleparki, mille valmimisel lisandub Euroopa vetesse 4268,5 MW täiendavaid meretuuleenergia võimsusi, selgub Euroopa Tuuleenergia Assotsiatsiooni värskest raportist

Enamik uutest meretuulikutest asub Taanis ja Suurbritannias, üks park lisandus ka Hollandi vetesse. Lisaks juba ühendatud tuulikutele ehitati selle aasta esimese kuue kuu jooksul ka 102 tuulikut koguvõimsusega 422,6 MW, mis ootavad võrku ühendamist.

Juunikuu lõpu seisuga on Euroopa 11 riigis 82 meretuuleparki 3072 tuulikuga, mille koguvõimsus ületab 10 GW (10 393,6 MW).

Vaata ka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes