• Eesti
  • English

Esimesel poolaastal toodeti rekordiliselt tuuleenergiat

Tuuleenergia blogi - eteap August 4, 2015

green-energy1Tugev ja stabiiline tuul tõi 2015. aasta esimeses pooles rekordilise tuuleenergia toodangu. Esimese 6 kuuga tootsid tuulikud Eestis 386 GWh, mis on 40% rohkem kui 2014. aastal samal ajal.

Eesti Energia tuulikud tootsid 124,5 GWh ning Nelja Energiale kuuluvad tuuleelektrijaamad 193,1 GWh, kahe energiatootja peale kokku toodeti üle 82% kogu Eesti tuuleenergia toodangust.

Tuuleenergia toodangule makstakse kalendriaastas toetust maksimaalselt 600 gigavatt-tunni ulatuses. Eleringi andmetel on aasta esimese kuue kuuga täitunud 56 protsenti nimetatud mahust ehk toetust on makstud 334 gigavatt-tunnile tuulest toodetud elektrile. Heade tuuleolude jätkudes võib neljanda kvartali keskel toetatava tuuleenergia maht täis saada. Tootjad võivad siis tuuleenergia tootmist jätkata, kuid ei saa selle eest kuni aasta lõpuni enam toetust.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes