• Eesti

President tutvub Taani energiapoliitikaga

Tuuleenergia blogi - eteap November 6, 2015

Delegatsioon Eesti saatkonnas Taanis. Foto autor: Annika Haas

Eesti Vabariigi President Toomas Hendrik Ilves külastab sel nädalal Taani Kuningriiki, kus teda saadab 11 Eesti ettevõtjast koosnev äridelegatsioon. Väikeriik Taani on kogu maailmas suureks eeskujuks tuuleenergia kasutamises ja – tööstuse arendamises, pakkudes innovatiivseid lahendusi tuulikute kasutuselevõtuks nii maal kui ka meres.

Kahepäevase visiidi raames külastatakse ka interaktiivset külastuskeskust House of Green, mis tutvustab Taani integreeritud energia-, vee-, kliima-, ressursside- ja keskkonnaalaseid lahendusi. Äridelegatsiooni kuuluv Eesti Tuuleenergia Assotsiatsiooni ja tuuleenergia tootja AS Nelja Energia juhatuse esimees Martin Kruus ütles visiidi ootuste kohta, et kuna Taani on juhtiv tuulenergia riik maailmas, siis on see sobiv koht otsimaks konkreetseid koostööprojekte selles vallas.

“Kogu taastuvenergia turg nii Euroopas kui maailmas on murrangu eel. Kui seni on taastuvenergia tootmist toetanud iga liikmesriik eraldi, siis alates 2017. aastast käivituvad EL-i riikides taastuvenergia toetuste vähempakkumised, mis peavad olema avatud ka üleeuroopaliselt ning koostöös mõne teises riigis asuva elektrijaamaga. Suure tõenäosusega on tulemas ühised toetusskeemid. See kõik avab pika ja tuulise rannajoonega Balti riikidele uusi võimalusi rahvusvahelisel tuulenergia turul. Presidendi visiit, oma kõrge autoriteediga, aitab sellele kindlasti kaasa. Turgude integreerimine meie lähinaabritega strateegilistes valdkondades, nagu seda on digitaalsed teenused, transport või energeetika, pakuvad ilmselgelt Eesti ettevõtjatele huvi,” lisas Martin Kruus.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes