• Eesti

Kliimakokkulepe on sõlmitud!

Tuuleenergia blogi - eteap December 14, 2015

COP21 2015ÜRO Pariisi kliimakonverentsil kirjutasid nädalavahetusel ligi 200 riiki alla fossiilkütuste ajastu lõpule eesmärgiga vähendada inimtekkelisi kliimamuutuseid.

Kui esialgne eesmärk oli kokku leppida tegevuskavas, millega maailma keskmise temperatuuri tõus pikemas perspektiivis jääks alla 2°C, siis õiguslikult siduv rahvusvaheline kokkulepe sai mõnevõrra karmim. Nii arenenud riigid kui ka arengumaad peavad oma heitkoguste piiramises püüdlema, et üleilmne temperatuuri kasv ei ületaks 1,5 °. Lepe näeb ette ka edusammude regulaarset ülevaatamist, et riikide kohustusi vajadusel tõsta.
Taastuvenergia on kiireim, puhtamaim, turvalisim ja majanduslikult otstarbekaim viis riikidel oma kliimaalased lubadused ellu viia ning 90% leppes osalevatest riikides on lubanud taastuvenergiat senisest rohkem kasutada. 70 riiki näeb tuuleenergiat peamise tehnoloogiana sel teel.

 

 

 

Vaata ka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes