• Eesti

Taastuvenergia tootjad kaebasid Äripäeva Pressinõukokku: taastuvenergia toetused pole keelatud riigiabi

Tuuleenergia blogi - Tuul December 9, 2015

SnipImageEesti Taastuvenergia Koda esitas kaebuse Pressinõukogule, milles leitakse, et 27. novembri Äripäevas avaldatud artikkel „Eesti peab keelatud skeemi muutma“ eksitab avalikkust. Taastuvenergia toetused pole keelatud riigiabi. Kahjuks pole käesolev uudis leidnud meedias laiemat kõlapinda, ehkki tegu on olulise infoga.

Taastuvenergia Koda esindab vaidluses vandeadvokaat Allar Jõks. Jõksi sõnul olukorras, kus Euroopa Komisjon on kinnitanud nii kehtiva toetusskeemi kui ka planeeritavate muudatuste lubatavust ning puuduvad igasugused andmed selle kohta, et Euroopa Komisjon oleks Eesti osas rikkumismenetlust alustanud või plaaniks seda teha, ei ole vaidlusaluse loo pealkirja sõnastus põhjendatud. Pealkiri esitab tõendamata ja ühepoolse versiooni asjaoludest. Pealkiri jätab lugejale eksliku mulje, nagu oleks oht ebaseadusliku riigiabi eest trahvi saada.

Allar Jõks toob täiendavate rikkumistena välja selle, et Äripäev ei ole piisavalt kontrollinud informatsiooni tõesust ja allikate usaldusväärsust. Mitte ükski tõend ei kinnita ebaseadusliku riigiabi kahtlust.

Jõks toonitas, et Euroopa Komisjon on tunnistanud oma 28.10.2014 a. otsusega nii kehtiva kui ka kõik varasemad taastuvenergia toetusskeemid, mis Eesti on kehtestanud alates EL-ga liitumisest, siseturuga kokku sobivaks.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes