• Eesti

Leedu riiklik energiafirma ostis Eestis kaks tuuleparki

Tuuleenergia blogi - eteap January 21, 2016

Tamba Enerconi tuulik sept 2013

Tamba tuulepargi ehitus

Leedu riiklik energiafirma Lietuvos Energija ostis ettevõtte Tuuleenergia OÜ, kes omab Eestis 12 MW suurust Mäli ja 6MW võimsusega Tamba tuuleparki  Pärnumaal. Tuulepargid valmisid 2015 aasta veebruaris.

“Mäli ja Tamba piirkonnas on ühed parimad tuuleolud Eestis,” kommenteeris Tuuleenergia OÜ omanikfirma BaltCap investeeringute direktor Kristjan Kalda. “Lisades sellele õigesti valitud tehnoloogia pole üllatav, et eelmisel aastal oli Mäli ja Tamba tuulepargil Eesti parim tootlikkus,” lisas Kalda. Mäli ja Tamba tuulepargis töötavad Saksa firma Enerconi tuulikud.

Lietuvos Energija omandas ka 75% Läti tuuleenergia firma Eurakrase aktsiatest. Mõlema investeeringu maksumus kokku on 28 miljonit eurot ning sellega lisandub ettevõtte energiaportfelli 42,3MW tuuleenergia tootmisvõimsusi. Tegemist on Leedu riikliku energiakontserni esimese välisinvesteeringuga. Energiafirma plaanib jõuda 10% tuuleenergia turuosani Baltikumis, hetkel on see ettevõtte hinnangul 5%.

Vaata ka

2 responses to “Leedu riiklik energiafirma ostis Eestis kaks tuuleparki”

  1. Ants Markson says:

    Hämmastav on see et Leedu ostab ära Eesti tuulepargid!? Kas tegu ei ole siiski strateegilise ressursiga mille hinda võib siis omanik oma äranägemise järgi kujundada… Kui olen valel arvamusel siis andke teada ja selgitage mulle ….

  2. etea says:

    Kui toimus tehing, siis peab lisaks ostjale olema ikka ka huvitatud müüja. Aga jutt on kahest väikesest tuulepargist, mitte kõikidest Eesti tuuleparkidest ning ega tuul sellest otsa saa, seega ressurss jääb ju alles. Eesti firma Nelja Energia ehitab Leedus ka tuuleparki.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes