• Eesti

Tuuleenergia tähistab miljoni töökoha verstaposti

Eesti uudised, Maailma uudised, Tuuleenergia - eteap June 15, 2016

Bioneer, 15.06.2016

Täna tähistatakse üle maailma tuulepäeva. Selleks on ka põhjust, sest tuuleenergia rekordiline kasutuselevõtt on kergitanud sektori tööhõivet 5% ning täna töötab valdkonnas 1,1 miljonit inimest.

Veerand tuuleenergia töökohtadest asuvad Euroopas, mis omab ümmarguselt 40% turuosa maailma tuulikute turul. Euroopa 35 miljardi euro suurusest taastuvenergia seadmete ekspordist moodustab lõviosa just tuuleenergia tehnoloogia.

Tuuleenergia juhib ka energiatootmise üleminekut taastuvenergiale. Eelmisel aastal ehitati uutest elektrijaamadest enim tuulikuid, mis on muutunud odavaimaks energia tootmise viisiks. Uuringute firma Ecofys 2015 aasta andmete põhjal jääb tuulikute poolt genereeritava elektri hind vahemikku 52 – 110 eurot megavatt-tunni kohta.

Tuuleparkide omanike ringi on tavapäraste energiafirmade kõrval järjest enam lisandunud suurkorporatsioone, kelle peamine tegevus ei ole energia tootmine. Apple, Facebook, Microsoft, Google, Lego, General Motors, Walmart, BMW, IKEA – kõik need gigandid on viimasel ajal investeerinud tuuleenergiasse.

Vaata ka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes