• Eesti

Keskkonnaministeerium avalikustas Loode-Eesti tuulepargi KMH aruande

Eesti uudised, Tuuleenergia - eteap veebruar 14, 2017

BNS, 14.02.2017

Keskkonnaministeerium avalikustas kümme aastat kestnud uuringute tulemusel valminud Loode-Eesti rannikumere tuulepargi keskkonnamõju hindamise (KMH) aruande.

“Arutelude tulemusena korrigeerisime näiteks tuulepargi arendusalade paiknemist ning loobusime esialgu väljapakutud tuulepargi aladest Neupokojevi ja Apollo madalatel,” ütles Loode-Eesti meretuulepargi arendaja AS Nelja Energia tegevjuhi Martin Kruus pressiteates.

Tuulepargi arendaja AS Nelja Energia soovib Hiiumaast põhja poole asuvasse piirkonda rajada avamere tuulepargi võimsusega 700 kuni 1100 megavatti ehk 100 kuni 160 tuulikut. Tuulikute omavaheline kaugus on ligikaudu 1 kilomeeter. Tuulikute nimivõimsus on 4-7 megavatti, masti kõrgus 100-105 meetrit ja rootori diameeter 130-164 meetrit.

KMH ekspert oli Skepast&Puhkim OÜ, eksperdirühma kuulusid veel Tallinna Ülikooli Ökoloogiainstituut, Eesti Geoloogiakeskus, Tallinna Tehnikaülikooli Meresüsteemide Instituut, Tartu Ülikooli Eesti mereinstituut ning Eesti Maaülikooli põllumajandus- ja keskkonnainstituut, Ramboll Soome OY ja EMD International A/S.

Keskkonnaministeerium algatas Loode-Eesti meretuulepargi keskkonnamõju hindamise (KMH) 2006. aastal arendaja esitatud vee erikasutusloa taotluse alusel. Keskkonnaministeerium kiitis KMH programmi heaks 2010. aasta mais. Ajavahemikul 2007-2010 teostati KMH raames baasuuringud, et saada teavet projekti- ja selle lähiala keskkonnaseisundi kohta.

Tulenevalt linnustiku uuringu tulemustest tegi linnustiku ekspert 2016. aastal kompromissettepaneku, mille kohaselt Apollo madalikule tuuleparki ei rajata. Tulenevalt korrigeeritud asukohtadest teostati täiendavad baasuuringud ja koostati ekspertarvamused aladele, mida ei olnud varem kaetud.

KMH avalikud arutelud Hiiumaal ja Tallinnas korraldatakse märtsi alguses.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes