• Eesti

Fortum sai Venemaa tuuleenergiaoksjonitel suure võidu

Maailma uudised - eteap June 15, 2017

Delfi Ärileht, 15.06.2017

Fortum võitis Vene tuuleenergeetikaoksjonitel koos Vene riigifirmast partneriga suurema osa pakkumistest.
Kokku korraldati vähempakkumine 1900 megavatile uutele tuuleparkidele. Fortumi sai pakutavast mahust koos Vene riikliku investeerimisfondiga Rusnano enda kätte kokku tuhande megavati jagu uusi arendusprojekte.

Aastatel 2018-2022 kasutusele tulevate projektide vahel korraldati vähempakkumine. Pakkumise võitjad said endale 15 aastaks fikseeritud megavatt-tunni hinnaga lepingu. Fortumi teatel on ettevõtte projektide megavatt-tunni hind 115 ja 135 euro vahel.

Kokku võitis oksjonil endale fikseeritud elektrihinna 15 aastaks 43 projekti. Kaks võitis erafirma Enel Rossija, 15 ettevõte VetroOGK, mis on riikliku tuumaenergeetikafirma Rosatom tütarettevõte ning ülejäänud Fortum.

Fortumi projektid asuvad Rostovi, Uljanovski ja Murmanski oblastis ning Krasnodari ja Stavropoli krais, lisaks ka Tatarstanis.

Fortumi teatel on Vene turule investeeritud juba ligi 240 miljonit eurot.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes