• Eesti

Meretuuleenergia konverentsi võtmeteema oli riikidevaheline koostöö

Tuuleenergia blogi - eteap June 9, 2017

Sel nädalal toimus Londonis Euroopa suurim meretuuleenergia konverents ja mess OffShore Wind Power 2017. Teiste aktuaalsete teemade hulgas leidis palju tähelepanu riikidevaheline koostöö. Ühel paneelidest osales ka Eesti Tuuleenergia Assotsiatsiooni juhatuse esimees Martin Kruus, kes lisaks Eestile esindas seekord ka Läänemere meretuuleenergia tuuleenergia assotsiatsioonide võrgustikku BASOF.London 2017

Energiaalane riikidevaheline koostöö on oluline tõukamaks tagant suurte investeeringute tulekut. Esimene samm sel teel toimus eelmise aasta juunis, kus nii erinevad riigid kui energiatootjad panid seljad kokku, et meretuulenergia hind alla tuua. Selleks identifitseeriti konkreetsed sammud võrguühenduste ja merealade planeerimises ning seadusandluses, mis vajavad parandamist.

Konverentsi arutelupaneelis, kus lisaks Eestile osalesid Euroopa Tuuleenergia Assotsiatsiooni, Euroopa Komisjoni, Hollandi Ettevõtlusagentuuri ja Taani energiatootja esindajad arutati, kuidas esialgu Põhjamerele orienteeritud kokkulepet annaks ka Läänemere regiooni üle kanda.

Martin Kruus ennustas, et kuigi täna pole Läänemere tuleviku energiaportfell poliitiliselt otsustatud ega läbiräägitud, siis on tõenäoline, et juba varsti nähakse erinevate huvide tandri asemel seda piirkonda ühtse regioonina. Samas märkis Kruus, et Balti regioonis peab energiaturu reform ja konventsionaalsete elektritootmisvõimsustest loobumine tulema enne ühisprojektide peale mõtlemist.

Loe rohkem siit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes